Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Sunday, September 26, 2010

Obagues dels torrents del Ripoll, a Sabadell.






.
Ran de Sabadell, al nord-est, hi passa el Ripoll, i a ell hi baixen els torrents, i elaboren aquestes obagues que s'ofereixen ben a prop de penya-segats vermellosos, foradats al llarg de milenis per l'aigua, que sempre plou i que sempre baixa cap al mar. La vida es multiplica, vencent la mort que ve de la brutícia i de l'impacte d'un primat que s'ha estès com una plaga sense cap mena de control i que ho malmet tot. La bellesa que alguns van a buscar a Nova Zelanda esclata a Sabadell un diumenge a la tarda amb la mateixa força que a l'altra banda de la Terra.
.
.

3 comments:

Alberich said...

Unes molt bones fotografies del Ripoll (El Torrent de Colobrers?)És ben cert que al rodals de qualsevol indret proper, es poden trobar mervelles de paisatge i colors, i no ens cal anar gaire més lluny.
Salut.

Nuesa Literària said...

Exacte; és el torrent de Colobrers.
Moltes gràcies, Alberich, i salutacions!

Anonymous said...

De vegades ni cal cercar les petites (?) meravelles als nostres indrets més emblemàtics (St. Llorenç...) Aquest estiu vaig descobrir arran de St. Quirze del Vallès un d'aquests racons encisadors a les ribes d'un altre dels afluents del riu Ripoll: del torrent de la Betzuca!, un torrent que a Terrassa més aviat associem a territori degradat. Us aconsellaria, per exemple, un tomb -com vaig fer- pels voltants de can Poncic, a St. Quirze, i comprovaríeu què hi ha a dues passes de les urbanitzacions del poble: semblen algun d'aquells rodals immortalitzats pels pintors de l'escola d'Olot. (Pere.)