Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Sunday, March 11, 2012

Caminada des del Castell de Penyafort a Castellet, a les ribes del Foix.



La ruta comença al Castell de Penyafort, on va néixer Raimon de Penyafort al 1180; ben a prop de La Ràpita, no gaire lluny de Els Monjos. L'inquisidor, el del dret canònic, especialista en nul·litats i altres morals, l'amic de Jaume I, va créixer en aquests paisatge. Sembla increïble que amb tota aquesta bellesa s'escalfés el cap amb intoleràncies i abstraccions surrealistes.
De Penyafort, surt un camí que s'allunya de la civilització industrial que es combina amb la natura i que discorre entre masos i vinyes; a la tardor, els camps es deuen vestir d'ocre. De tant en tant, el camí s'endinsa al bosc i s'enfila als turons.
A la meitat de la caminada, i després de travessar un camí que s'enfila damunt d'un penya-segat, s'arriba a Torrelletes, enmig del silenci i de la solitud.
De Torrelletes a Castellet, mana el bosc, que deixa entreveure, a clapes, clarianes de ceps.
Al final del camí, el Castell de Castellet, del segle XI, damunt del pantà del Foix, paradís d'ànecs que s'allunyen tant com poden dels sapiens, dibuixant deixants sobre l'aigua dolça. El pantà del Foix promet una bonior de racons de solitud, sol i aigua, la nostra substància mare.
.
.

2 comments:

Anonymous said...

Moltes gràcies pel seu post. Esperem que es trobés a gust a les nostres terres i que ens veiem ben aviat de nou.

Turisme de Santa Margarida i els Monjos
www.castelldepenyafort.org

Nuesa Literària said...

Gràcies a vosaltres! Tenim pensat tornar-hi cap a l'octubre, a fer la mateixa ruta, per tal de veure els ceps amb les fulles de color d'or.
Salutacions!