Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Tuesday, March 27, 2012

A on hi hagi joc, que hi hagi només joc.

Onada que es trenca prop del Bosc de la Marquesa.
.

Avui he pensat una mica en l'Arantxa i el seu trauma; i en tants d'altres casos similars.
Hi ha qui es pensa que la vida és milícia; i en canvi la vida és un “oh!” d'admiració.
Hi ha qui viu encadenat a la necessitat de ser un “triomfador” i projecta damunt dels nens aquesta obsessió.
Hi ha qui no comprèn a Zorba el Grec, a Lluís Llach, a...
Perquè en realitat, hi ha molts colors, molts espais; i un munt de sons, d'activitats, d'estils, de visions, de camins.
Digueu als nens que no cal que ho facin tot bé; quan juguen, poden equivocar-se; quan fan esport, no estan obligats a morir per l'esport, ni a patir per l'esport, ni a odiar-se a si mateixos per l'esport. Que gaudeixin, al seu aire. Si han d'arribar lluny, ho faran sense que faci falta que ningú els esbronqui; si no poden arribar lluny, no hi arribaran ni que algú els esbronqui; i no passarà res.
Algun dia serem tots cendra. Mentre siguem vius, entronitzem el somriure i l'humor, que la resta són punyetes.
Exigim esforç i perfecció allà on la vida no va de broma i a on ens hi juguem la supervivència i el pa de cada dia; o potser la cama d'un malalt o la llibertat d'un imputat. Però en aquell altre espai a on hi ha d'haver plaer, que hi hagi plaer; a on hi hagi joc, que hi hagi només joc; i si rere el joc hi arriba una estrella, que això passi amb la fluïdesa d'una riallada, amb l'espontaneïtat d'una onada que es trenca, o amb la il·lusió d'algú que ho fa perquè vol, sense que el torturin amb perilloses i falses projeccions de futur. La pitjor imperfecció és el perfeccionisme. Gaudiu de la llum. Namasté.
.
.

3 comments:

Sergi said...

Quin article més bonic i ple de llum! És clar que sí, cal gaudir de les estones de joc allà on sigui possible seguir jugant.

Per cert, avui, la contra de la Vanguardia entrevista a un home que m'ha recordat algunes de les coses que acostumes a dir tu:

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20120328/54277566688/augusto-cury-solo-un-3-de-las-mujeres-se-siente-a-gusto-con-su-cuerpo.html

Nuesa Literària said...

Doncs sí!
Coincideixo amb aquest senyor; si més no, en la filosofia de fons. Sobten alguns comentaris que li fan, absolutament mancats d'objectivitat. Alguns, només perquè fa esment al nom de Jesús, ja el proclamen proscrit. És com si toqués alguna tecla que fa saltar espurnes.
Entenc que la tirania estètica és un tema difícil de comprendre.
M'alegro que algú pugui expressar aquestes idees en un mitjà important, el que passa és que molts primats de la nostra espècie no l'entendran. Em guardo l'article per a futures tutories. Merci!

Francesca said...

Cert, cert, cert...