Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Tuesday, January 28, 2014

No t'has mort Pete. Gràcies per existir! (A Pete Seeger)


No t'has mort. 
A la teva memòria, defensarem la terra, la teva, la nostra, la dels més petits... el tros de terra bruna a on el blat, l'espígol, el raïm o la iuca... brollen per alimentar les persones senzilles. Defensarem el treball fet amb les mans, amb la suor al front, i amb el foc de la passió al cor; el treball que els especuladors volen posseir, oblidant que qui l'exerceix són persones i germans nostres.
No t'has mort. A la teva memòria estimarem el bosc, besarem les fulles més tendres... i descobrirem rere cada flor un poema que exalta la natura... en un temps que ho vol matar tot, lliurarem la vida per a salvar-ho tot, per a estimar-ho tot, des dels cims nevats de les Rocoses, de l'Himàlaia, dels Andes, dels Alps, dels Pirineus... fins a les platges verges de Polinèsia, de l'Empordà o de Key West...
No t'has mort. Combatrem la guerra i matarem la mort, i farem tornar les flors que un dia se'n van anar... i lluitarem amb els mots per la llibertat de les persones... i no farem ni un pas enrere... i exaltarem el color de la pell nua, el traç del cos per damunt de terns, corbates i falsedats... i cantarem a la vora del foc amb un banjo sota les estrelles... i pensarem en tu com algú que va ser meravellós que existís...

Gràcies!

3 comments:

Carme Rosanas said...

Ja està, ja ho has tornat a fer...
emocionar-me, vull dir...

Gràcies Pete, per tot, per tot el que ens deixes i que mantindrem i també per tantes bones estones que ens has regalat.

xavier pujol said...

Jere, signo tot el que exposes sobre aquesta gran persona que diuen que ha marxat. Ens queda la seva música i mentre la cantem, ell hi serà. Juntament amb les ànsies de pau i de fraternitat universal.
Fita

Nuesa Literària said...

Gràcies, a tots dos, pels comentaris. Realment, aquest home ens regala l'actitud; l'actitud de lluita pacífica pels ideals humans que fan lliures les persones, sense vendre's als diners, ni a les ambicions professionals, ni a la fama, ni al ego; un tipus que era el mateix dalt d'un escenari que passejant pel seu poble. Algú que ens esperona a lluitar per la bellesa i la llibertat de les persones senzilles.