Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Friday, December 14, 2012

Decàleg de Joan XXIII




1.- Sols per avui tractaré de viure exclusivament el present, sense voler resoldre tota la problemàtica de la meva vida.
2.- Sols per avui tindré la màxima cura del meu aspecte i faré créixer la meva pròpia estimació.
3.- Sols per avui seré cortès; no criticaré ningú i no pretendré disciplinar ningú més que a mi mateix.
4.- Sols per avui seré feliç, amb la certesa que he estat creat per a la felicitat; no tan sols en el més enllà, sinó també en aquest món.
5.- Sols per avui dedicaré uns minuts del meu temps a una bona lectura; recordant que, així com l'aliment és necessari per a la vida del cos, també la bona lectura és necessària per a la vida de l'esperit.
6.- Sols per avui faré una bona obra i no ho diré a ningú.
7.- Sols per avui faré almenys una cosa que em costi molt de realitzar; i si em sentís ofès en els meus sentiments, procuraré que ningú se n'adoni.
8.- Sols per avui em faré un programa detallat dels meus projectes. Potser no l'arribaré a complir, però l'escriuré i el tindré present. Tot i això, evitaré caure en dues calamitats: la pressa i la indecisió.
9.- Sols per avui creuré fermament, malgrat que les circumstàncies demostrin el contrari, que la bona providència de Déu s'ocupa de mi com si no existís ningú més al món.
10.- Sols per avui no em deixaré endur per les pors. D'una manera especial, no tindré por de gaudir de la bellesa i de creure en la bondat.
No és excessivament difícil dur endavant aquest programa durant el dia d'avui; tal vegada defalliria si aquest propòsit fos per a tota una vida.

No comments: