Et fa por el que passa a Grècia? ¿Et desesperes quan veus que anem camí que eliminin o rebaixin dràsticament les pensions? ¿Doncs què fas amb els teus diners invertits en bancs tradicionals que no tenen escrúpols a invertir en fons d'inversió lliures, ni vergonya d'especular amb les necessitats de les persones? ¿Què fas domiciliant la teva nòmina a caixes o bancs que negocien amb fum, fent negoci a on no hi ha una riquesa real per a les persones? Ets tu que els alimentes. ¿Tan difícil és escollir la Banca Ètica? Potser els interessos que et donaran seran més petits, però... i el futur? ¿I el panorama que es presenta davant la vida dels teus fills? ¿Te'l vendràs per un 2% més amunt o més avall sobre el valor de la misèria?
Et queixes que tot el que es ven ve de l'Àsia; que aquí les fàbriques han tancat i que tot ho comprem a mercats estrangers... I ets el primer que et compres camises de la Xina, o cotxes de Corea, construïts per persones explotades, amb jornades laborals de més de quinze hores i sense unes condicions de treball dignes... Ets tu qui empobreixes l'economia del nostre país... Per què et queixes?
Et manifestes contra les retallades... Però tu... tu què fas?
.
.
5 comments:
Cert, el problema amb el consum és que hem arribat a tal extrem que costa trobar productes ja no dic fabricats a Catalunya, fins i tot fabricats a Europa, l'especulació comercial ha enfonsat la nostra indústria portant-ho tot des de països asiàtics i els pocs que quedem a la producció ja fa anys que lluitem per no ofergar-nos del tot.
Tens raó, però no oblidis que "banca" i "ètica" són paraules incompatibles, per moltes motos que ens vulguin vendre.
Això que dius que no haig d'oblidar, no ho tinc clar, Clidice.
El que sí que veig clar és la diferència entre transparència de gestió, i secret. I la diferència entre especulació i inversió. Veig clares les diferències i les conseqüències.
El que hem de tenir clar és que el poder és a les nostres mans. I pel que fa la banca ètica, només vull afegir que, com a client, estic molt satisfet del servei que em donen i de saber que els meus diners tenen una finalitat honesta i humana.
Com deia el Capità Enciam: els petits canvis són poderosos!
La banca no és ni ètica ni no ètica, són les persones que treballen en aquestes empreses les que poden tenir comportaments morals. Com tots sabem sempre hi ha de tot a tot arreu, i més quan de diners es tracta. Estic d'acord amb "Clidice" que banca i ètica són com l'aigua i l'oli.
Davant del dubte, i en aquests temps, cal que cadascú protegeixi el que és seu. Per si et pot interessar: http://www.elpais.com/articulo/economia/Fitch/rebaja/entidades/medianas/surgidas/fusion/cajas/elpepueco/20120109elpepueco_14/Tes
Marisa M.
Post a Comment