Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Thursday, July 18, 2013

Genèticament programats per a la insatisfacció.


Ho he escrit tantes vegades... però no me'n cansaré mai: al món aquest li manca repòs, ens perd l'embranzida endavant i l'inconformisme. 
La majoria de vegades la gent no està contenta per culpa de foteses, que quasi sempre tenen a veure amb l'aparença davant dels altres, o amb els costums arrelats dels altres que es prenen com a norma del que és correcte per a un mateix, o amb les ambicions dels altres amb les quals comparem les nostres i decidim, conscientment o no, sumar-nos a la cursa per a tenir més, o per estar millor situats, a la qual ens aboca el nostre instint, com a bèsties que som. 
Aquesta rauxa per a córrer més i tenir més ens està convertint en una plaga. En comptes de gaudir del lloc on som, ens mosseguem les ungles per a ser allà on encara no som, i que ens sembla que és millor, tot i que aquesta percepció sovint és un miratge. 
Ja sé que ho he escrit mil vegades, també sé que les coses no canviaran, que ho portem a la informació genètica; res no canviarà si no és que les condicions de l'entorn decideixen que aquesta qualitat o vici de ser com l'altre, de tenir més, i encara més... s'hagi de convertir en una garba que digui qui escampa els gens i qui no... qui escampa l'ideari i l'actitud, i qui s'extingeix. 
La violència no és altra cosa que la materialització d'aquest impuls: la solitud de l'època, la fredor de les relacions, la desconfiança, la por, la por fins i tot a les persones, el menyspreu, l'odi, la ràbia, la mania, les fugides, les addiccions, l'habitual critica moltes vegades balmada de fonament que s'engega vers aquell que triomfa o que ens fa ombra... Tota aquesta llista neix de la pulsió que ens impedeix d'estar satisfets allà on som, que ens cega respecte la bellesa immensa de l'instant i del punt de l'espai on ens trobem. A l'altre, el veiem com un competidor, encara que no ens n'adonem; jutgem la seva obra, sigui quina sigui, no pas per com és o perquè suggereix, sinó en funció de si ha publicat, de si ha venut, de si ha aconseguit la fama, de si és professional, de si és millor que... o pitjor que... de si ha guanyat tants diners... de les medalles que li han penjat... Sempre apareixen les comparacions, la competició, la projecció social dins la manada o la tribu. 
Les persones i la seva obra són valorades en funció d'aquesta projecció social; si la societat no els encimbella, no són considerats per a res; i això s'ho apliquen a ells mateixos, i acaben no estant contents; no s'adonen que l'alegria brolla del nostre cap en funció del valor que nosaltres mateixos atorguem al que fem, independentment de la seva projecció social. 
De vegades hi ha qui diu que només està content qui és bona persona; no ho negaré, però del que estic completament segur és del contrari, que qui està content, qui està satisfet, qui descobreix la bellesa en l'ara i  en l'aquí, ho té tot per a poder fer les coses bé; i això passa perquè veu tota la realitat; i si ho veu tot, és gairebé impossible que es converteixi en un individu destructiu; no en té motius; l'hipotètic mal que podria fer no li aportaria res, perquè res li podria millorar el seu estat present.
  
L'actitud malaltissa d'aquest simi cregut que es deixa arrossegar per les pulsions està posant en perill l'espècie, està fomentant la crueltat, la mentida i la violència, i està aniquilant l'alegria de les persones; una alegria que és tan fàcil, tan senzilla...















No comments: