Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Monday, August 1, 2011

Vacances.

No pas visitar la natura, sinó ser natura; convertir-se en un element més del paisatge; formar-ne part.
No tenir al davant res a banda de quilòmetres de platja salvatge sense normes, protocols o codis d'una suposada civilització superior tecnificada i asèptica. Platja salvatge, muntanyes, camps de vaques i braus, cavalls, pins, niells, espadats, dunes, esculleres, transparències... Foscor a la nit; una celístia generosa que dibuixa camins al cel. I l'intent d'oblidar els fabricants de cadenes, de fermalls, de jous i altres ous... Els artesans invisibles de tradicions irrenunciables i comoditats convertides en necessitat.
Ni relax ni mandangues... més aviat estar desperts ni que sigui per uns instants; ni que sigui per un temps, tornar a casa, a la llar d'on no hauríem d'haver fugit.
No pas visitar la natura, sinó ser natura. No pas construir parcs naturals enmig d'un món urbanitzat; sinó, en tot cas, parcs urbans (tant petits com fos possible) en un món que no hauria d'haver deixat de ser salvatge. Massa terns, massa corbates, massa cognoms, massa medalles, massa càrrecs, massa comoditats, massa possessions, massa cadenes, massa imposicions, massa uniformització. Sempre que hi ha uniformitat és perquè hi ha alguna mena d'imposició o de prohibició; l'Homo sapiens és per natura multiforme i divers. Llavors, un cop ha escollit la seva identitat i el bagatge de la seva estrella, li agrada trobar-se amb persones semblants, i per això també és gregari. Però la llibertat implica necessàriament multiformitat; la uniformitat és el reflex de la imposició.

Vinc de la natura, de ser natura, no pas de visitar-la. ¿Seré capaç de continuar sent natura enmig del brogit a on el destí m'envia?
.
.

1 comment:

Violant d'Atarca said...

Ser natura... ser natural... aleshores ens organitzaríem horitzontalment i ja no caldrien llars d'infants, centres de salut mental, residències d'avis... els diners no existirien. La nostra motivació per viure i millorar l'entorn seria el motor que continuaria fent rutllar el món...
Quan penso en què hem -o ens han- convertit el fet de viure, he d'aixoplugar-me dins la meva fràgil però acollidora bombolla perquè la impotència de no saber com revoltar-me no em faci perbocar el bri d'esperança que, de vegades encara, beslluma alguna esquerda mal il·luminada que amaga algun caminoi isolat preparat per a ser explorat...