Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Monday, December 22, 2008

Declaració d'independència

.



La declaració d'independència dels Estats Units la trobo força actual. No us sembla?
A mi em resulta familiar no sé ben bé per què:

"Mantenim com evident que tots els homes han estat creats iguals, que han estat dotats pel seu Creador amb certs drets inalienables, entre ells els drets a la vida, a la llibertat i a la cerca de la felicitat. És per assegurar aquests drets que s'ha instituït el govern entre els homes, derivant els seus poders del consentiment dels governats. Quan una forma de govern esdevé destructiva d'aquests objectius, el poble està en el seu dret d'alterar o abolir i d' instituir un nou govern, fonamentant-se en aquests principis i organitzant els seus poders de la manera que li sembli més probable arribar a la seguretat i a la felicitat . La prudència, per descomptat, dicta que un govern establert des d'antic no es canviï per causes de principiants i transitòries; d'acord amb això, totes les experiències han mostrat que la humanitat està més disposada a patir, quan els mals són suportables, que a corregir per abolició formes a les quals està acostumada. Però quan una llarga cadena d'abusos i usurpacions, que persegueixen invariablement el mateix objectiu, evidencien un designi de reduir al despotisme, és el seu dret (el del poble) i el seu deure abolir aquest govern i proveir noves defenses per a la seva seguretat futura. Aquests han estat els pacients patiments d'aquestes colònies i és ara que la necessitat les obliga a alterar els seus antics sistemes de govern."


Definitivament és força actual!


.

2 comments:

Nóinín said...

Gracias por tu comentario, creo que nadie (ni siquiera que me conozca) me había deicho las coass así, y yo me había sentido tan identificada.. Te lo agradezco de verdad, me encantó y me animó a buscar ese cambio.

Por otra parte tu blog tiene muy buena pinta, así que procuraré pasar periódicamente a echar un vistazo, he leído un par de cosillas y me han gustado, la verdad.

Un saludo

Unknown said...

Hola, buenassss... Muchas gracias por tu comentario en mi blog. Desde luego se ve que entiendes a la gente y de literatura. Sí, es un estado de ánimo... terrible, per, como bien dices, intenso. Tu blog es muy interesante, aunque, claro, lo tuve que traducir al castellano, pues el catalán sólo lo entiendo un poquito y no me gusta quedarme a medias en mis lecturas.

De todos modos, muy interesante. Te seguiré por tu mundo:)

Un beso desde mi cripta,

VººººV Jezabel VººººV