Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Saturday, November 22, 2014

Objectius banals i altres que no ho són.

John Houbolt explaining the LOR concept.  (PUBLIC DOMAIN IMAGE FROM NASA)
.
.
.
.
.
.

 Em dius que el món hauria de tenir dret a no suportar fronteres, i faig que sí amb el cap; però t'afegeixo que totes les nacions haurien de tenir dret a sobreviure i a no ser anorreades. Els dos drets són necessaris. I si defensem la caiguda de les fronteres, fem-les caure totes; les que blinden el món dels comptes milionaris ocults, protegits, de procedència dubtosa, de solidaritat social nul·la, amb la complicitat dels nobles estats de l'Europa unida... Les que blinden el món de les persones que dediquen una immensitat de recursos a béns no essencials... Les que barren el pas a gent que a la seva terra malviuen, sense un futur clar per als seus fills, en un paisatge que no fa gaires segles va ser espoliat pels qui ara aixequen murs, i pels qui ara hipòcritament condemnen unes altres fronteres... invisibles... que mai no hi seran, perquè entre els estats del món ric ja no hi ha essencialment fronteres, ni murs, ni gàbies... Hipotètiques fronteres que ells dedueixen que apareixeran si una cultura europea comença a governar-se a si mateixa per a poder ser.


*

La por, els ensurts, la ràbia, sempre fan perdre l'objectivitat; per això gairebé mai no veiem les coses com són; per això gairebé mai no recordem les coses tal com han succeït.

*

La vida es dilueix quan l'ego, l'anhel de fama, de diners o de poder, substitueixen l'anhel de crear i de construir i l'amor a l'existència.

*

Hi ha una bonior d'objectius banals als quals se'ls podrien retallar les inversions de diners i d'esforços, abans que fer-ho amb els projectes científics, o amb l'exploració i la colonització de l'espai.

*

El futur no està en els diners, ni tan sols en el control de les fonts energètiques; el futur està en les idees.

 

2 comments:

Anna Pender said...

Hola!

Les fronteres, alguns, les critiquen quan els interessa i les reforcen quan les interessa. Tot és un joc d'interessos.
I parlant de l'última frase que has escrit, ja sé que ja el coneixes, perquè crec que en vam parlar un dia. Però un exemple d'això que dius de com les idees són el futur pot ser aquesta investigació de Justin Hall, la de l'enllaç que et poso. Sigui quina sigui la necessitat, o neix rere les idees dels humans, del seu esforç, de la investigació... o no se solucionarà. Una abraçada!

http://www.ted.com/talks/justin_hall_tipping_freeing_energy_from_the_grid

Laia Huber said...

M'agrada molt l'escrit. Gracies, Anna, per la recomanació! Hem de lluitar contra la ignorància, l'esforç, la lògica, la racionalitat, i sobretot la tolerància i el respecte per totes les sensibilitats salvaran el món de la violència freda que l'omple.