Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Saturday, December 17, 2011

¿I si aquest és el camí, però ells no en són els guies?


Navegant per youtube m'he trobat aquest entranyable instant de poble, en què un vaixell de Grècia se m'endú 
vers rutes mai recorregudes per traçar un mapa inèdit en una existència que de continu ofereix
continents per descobrir i persones per estimar.
 .
.
¿I si aquest és el camí, però ells no en són els guies?

“A ningú anomeneu guia, perquè un de sol, que està al cel, ha de ser el vostre guia; a ningú anomeneu pare, perquè un de sol és el vostre pare”

Va dir el seu mestre; i ells es fan dir guies, monsenyors, eminències, pares, padres, paters, papes...

“No podeu servir a déu i el diner...”

Va dir el seu mestre. I ells han classificat les persones pel diner, han fet escombrar als pobres a les escoles que ells dirigien pels rics, han negociat, han invertit, han especulat, han engegat guerres disfressades de santedat amb obscurs interessos econòmics i polítics, han gaudit de grans banquets amb els rics, els poderosos, els prínceps i els reis. Han beneït els rics i les riqueses i han predicat una fe que serveix el diner i que el fa honorable i sagrat.

“Quan facis un dinar o un sopar, no hi cridis els teus amics, ni els teus germans, ni els teus parents, ni veïns rics. Et podrien tornar la teva invitació i ja tindries la teva recompensa, Més aviat, quan facis un banquet , convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs”

Va dir el seu mestre. Però ells han nomenat prínceps de l'església, i han fet que aquests prínceps bategin els fills del reis, dels prínceps i dels rics del món. Ells han parat taula als amos del poder i de la fama; han reservat les catedrals per a casar els aristòcrates; han associat virtut amb poder i amb govern.

“Per què em dieu bo? “ va dir el seu mestre. “bo només ho és déu...” va insistir. Però ells han predicat que el seu mestre és déu i que qui no creu en ell està condemnat. S'han enfrontat entre ells per a esbrinar si el seu mestre, que diuen que és déu, són tres persones, o una, i quina mena de natura té, si human o divina... mentre s'oblidaven d'estimar-se i de transformar el món.

“Estimeu-vos els uns als altres” va dir el seu mestre. I segurament aquest és el camí, però ells no són els guies, segur que no.
.
.

3 comments:

ninona said...

¿I si aquest és el camí, però ells no en són els guies?

No, de ben segur que no són els guies. Tot i que hi ha molta gent que segueix el camí i t'acompanyen sense voler fer més que seguir el camí. Aquests sí que potser són els guies.

Anonymous said...

Certament tot el que han fet i el que encara fan és a les antípodes
del missatge de Jesús. El sorprenent és que no tinguin vergonya de cap mena per seguir embrutant el seu missatge veritable.
No tothom és igual, hi ha gent d'església, mossens en petits poblets o grans que fan una gran tasca ajudant a persones que es troben en situacions molt difícils.
Però aquests no són els guies dels que tu parles tan encertadament.

Anonymous said...

Realment, el món està ben a l'inrevés del que diu aquest "mestre".

Marisa M.