Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Saturday, October 10, 2009

Nucli zoològic de Cal Castillo (més racons de Collserola)

.













Si us acosteu amb els més petits a Sant Cugat i agafeu la carretera de Barcelona per la Arrabassada, poc abans d'arribar a Les Planes trobareu un trencall a l'esquerra que va a la Finca Sol i Aire, i al nucli zoològic de Cal Castillo. No és pas un zoo com els tradicionals, els animals no estan tancats dins de gàbies; passegen al seu aire pels terrenys de la finca. No us espanteu, no són pas animals perillosos, tot i que mereixen el nostre respecte, i ens exigeixen als Homo sàpiens un esperit de civisme universal vers tots els éssers vius, per evitar accidents o conflictes que no són ni necessaris ni desitjables, i per caminar vers una futura reconcil·liació entre totes les espècies amb consciència. Ases, cabres, nyandús, porcs, porcs vietnamites, oques, cèrvols, ponis, conills, i algunes altres espècies més o menys exòtiques, de granja o de bosc, s'aproparan a vosaltres i als vostres fills a l'espera que els oferiu una fulla d'enciam, un tros de pa, o una carícia rere les orelles. És, en definitiva, un espai magnífic per ajudar els infants a prendre consciència que no som l'única espècie d'aquest planeta. Sobta, també, descobrir l'estranya i inquietant similitud del rostre d'alguns porcs amb els rostres humans; hi ha alguna mena de connexió misteriosa que fa que tinguem algun lligam natural que ens fa propers, ni que tan sovint ens cruspim salsitges, botifarres, llom, pernil...
Us convido a veure un vídeo on podreu contemplar el senyor porc bevent aigua. Cap al final també hi surt un poni i un nyandú, i els xiscles d'algú que es posa nerviós davant la proximitat d'animals tan grossos.


.

5 comments:

Anonymous said...

Realment els animals tenen tant per ensenyant-se! són mancats de supèrbia i això és tan magnífic.
Podríem ser tots animals i el món seria més maco, ben segur. Ja sé que vostè no hi estarà d'acord però jo si que ho penso. I sí, hi ha una gran similitud entre els porcs i els humans. En el fons, no som pas tan diferents.

:D

Anonymous said...

aii quantes faltes! tot per córrer,
Sorry!

Nuesa Literària said...

No hi ha gairebé faltes, dona... Bé, sí, n'hi ha una... el "Vostè" que ha de ser un "Tu".

Judith said...

que bonica la referència ! la veritat és que de tant en tant vaig al teu blog que es una referencia per al meu ! apunto el lloc per anar-hi en familia.

gracies !!
Judith

Anonymous said...

Hola, Uy! son entrades de fa temps pero potser algú podria donar-me resposta a una pregunteta que tinc... Hi ha algun puesto per treure bocatas i menjar?