Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Friday, March 25, 2011

I ara toca apagar els llums. Dissabte, 26 de març, de 20:30 a 21:30; apagueu els llums.


Dissabte, 26 de març de 2011, de les 20:30 a les 21:30, apagueu els llums, desconnecteu l'interruptor principal del vostre habitatge; enceneu, si cal, alguna espelma; feu-ho pel planeta.

A casa, encendrem espelmes. Hi ha moltes maneres de passar l'estona a les fosques, a la llum de les espelmes. Es pot fer música sense electricitat. Es poden llegir poemes. Es pot tocar el piano. Es poden explicar històries; de por o d'amor.

Aconseguim que els que especulen amb l'energia deixin de guanyar un milió d'euros al llarg d'aquesta hora de foscor. Apaguem, ni que sigui per una hora, les xemeneies de les tèrmiques. Recordem com han viscut al llarg dels segles (de la majoria de segles en què hi ha hagut Homo sapiens) els nostres avanpassats. Us hi apunteu?

4 comments:

Anonymous said...

M'hi apuntaria si no fos perquè considero que no soluciona res, després tots encenem els llums i tot continua igual. El problema és la manera com es genera l'energia i el risc que suposa tenir funcionant unes nuclears que han arribat, o estan arribant, a la fi dels seus dies però que pretenen fer-les durar 10 anys més, només per diners. No som els ciutadans els que produim la contaminació, són les grans megaempreses que han escollit l'energia nuclear com a energia barata que és i així obtenir amplis beneficis.

Marisa M.

Anonymous said...

Per si pot interessar passo un enllaç:
http://www.youtube.com/watch?v=FIZgJQSSIlA

Marisa M.

Nuesa Literària said...

Hola Marisa.
A casa meva apagarem els llums tot i saber que no soluciona res. En part, per gaudir de les espelmes. I en part, pels pocs grams de fum que deixarem de generar. I en part, per la simbologia. I en part, perquè moltes vegades ens agrada fer coses que no serveixen per res. I en part pel que té de pedagògic pels nens fer-los conscients d'un problema amb un mètode que per la seva originalitat recordaran.
Estic d'acord amb el tema de les nuclear; són excessivament perilloses i no tenim resolt la qüestió dels residus radioactius. El problema rau a les megaempreses, com tu dius; i ens veiem en la paradoxa de desitjar que no produeixin tant perquè no contaminin tant, i alhora sabem que si no produeixen "tant" tindrem atur i crisi. Tenim un sistema, un tren de vida, una economia, que viu una contradicció de difícil solució.

Anonymous said...

Em sembla molt bé que apagueu els llums durant una hora. Sobretot perquè, tal i com dius, és una manera original d'explicar tot aquest problema als vostres fills. A nivell personal, està bé; a nivell global, ni que sempre intentéssim consumir poca energia, no faríem gaire. Les centrals estan allí, i tots nosaltres i l'entorn, exposats a un risc que no caldria assumir. Jo només hi veig una solució, i és que les tanquin.
La qüestió dels residus radioctius estaria resolta si l'ambició no fos tan gran. Al voler allargar ara la vida de les nuclears, més enllà de la duració per la qual van estar construides, es genera aquest nou problema. Si les tanquessin, els residus quedarien emmagatzemats dins, tal i com es va pensar en un principi.

Marisa M.

PD. Felicitats pel teu blog. Es un dels blogs que segueixo, i ja fa bastant de temps.