Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Thursday, December 17, 2009

165 anys de "Conte de Nadal" de Charles Dickens.

.


El Nadal, entès com avui alguns l'entenem, va néixer, tal dia com avui, un 17 de desembre de l'any 1843, quan Charles Dickens va publicar per primera vegada la seva obra “A Christmas carol” que s'acostuma a traduir com a “Conte de Nadal”.
¿Qui no s'ha emocionat amb els viatges d'Ebenezer Scrooge; als nadals del passat, del present i del futur? ¿Qui no s'ha entristit amb la crueltat amb què eren tractats els pobres de l'època freda i fosca narrada per Dickens (que de fet en tenia prou amb recordar la seva infantesa per a saber què havia d'escriure)?
Fins aquest moment, el Nadal era majoritàriament una celebració religiosa, més aviat doctrinal, en la qual escadusseres persones hi cercaven un sentit de fraternitat universal, d'empatia, d'altruisme, d'amor, en l'autèntic sentit de la paraula amor. El Nadal és un fenomen que va més enllà del fet religiós, que dins del més íntim d'algunes persones que el sentim, té un poder humà transcendent, que si és religiós no pertany a cap religió ni a cap doctrina ni a cap ritus. El meu Nadal és el de Charles Dickens a “Conte de Nadal”. Tinc la intuïció que la seva obra va marcar un abans i un després en la manera de comprendre el Nadal.
Us recomano el llibre i qualssevol de les versions que el cinema n'ha adaptat (ara sembla que se n'estrenarà una). I aprofito per felicitar-vos el Nadal, tant si el celebreu com si no. Bon Nadal.
.

5 comments:

Clidice said...

Bon Nadal per a tu també. Curiós com, a poc que te'n preocupis de saber-ho, tantes coses que ens semblen "de tota la vida" són nascudes fa quatre dies :)

Tessa said...

Que també tu tinguis bon Nadal i moltes gràcies per tots aquests escrits tan enriquidors. M'ho passo molt bé llegint.los

Tessa

Anonymous said...

Jo també et vull desitjar la major felicitat en aquestes dates, que sempre poc o molt, fan reflexionar.

Bon Nadal!

PD: A mi com a molts d'altres, també m'agrada molt el caire del teu blog.

Empar said...

Jo també et desitjo un Nadal ple d’alegria i felicitat compartida amb la teva família i amics. Tant de bo tothom cregués un xic més en l’esperit de bondat d’aquests dies, que ens hauria d’acompanyar sempre.
El Conte de Nadal,a més,l’hauria de llegir molta gent que no hi creu en aquest esperit, i que pràcticament es mofen d’ell si hom hi fa referència.

Júlia said...

Quin gran conte! Bon Nadal!