Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Wednesday, August 15, 2012

Feu d'arqueòlegs amb mi?

 A uns dos o tres quilòmetres de les restes d'una antiga ciutat romana, en una zona salvatge i verge de costa, descobreixo, en una marea molt baixa, aquesta mena de línies damunt d'una possible llosa enterrada a la sorra. 
Us en demano l'opinió. 
¿Creieu que les línies tenen un origen natural o bé podrien ser gravats damunt d'una paret o d'un sòl urbà? Es tracten de les restes d'una altra ciutat romana? ¿D'una casa aïllada? O de res de res?
 

 Aquí, a sota, podeu veure el perfil soterrat de la hipotètica llosa:
 

5 comments:

Sergi said...

Quin enigma tan interessant!

Només se m'acut dir-te que, pels foradets rodons que hi ha a la roca, sembla que es tracti de pedra calcària.

Potser, si vols treballar sobre la teoria que es tracti de restes romanes, es podria comparar aquesta pedra amb les restes de la ciutat romana que dius que hi ha a prop.

Anonymous said...

No et sabria dir... l'erosió marina acostuma a esculpir meravelles gegantines i de línies a vegades perfectes, per la qual cosa podria ser ambdues opcions : una llosa de la ciutat romana propera que degut al fregament amb el fons marí pot haver adquirit aquestes línies rectes o que les línies fossin originals i no han estat esborrades per l'erosió, però d'aquesta segona en tinc els meus dubtes, doncs calculant la d'anys que ha estat en contacte amb l'aigua, els solcs ja no hi serien?... misteri!!!!!!!! (per cert, la platja on és?.. a la Costa Brava?)
angie

Nuesa Literària said...

Sergi, m'he estat mirant per sobre altes fotos que tinc de la ciutat romana veïna ( de les seves restes) i no hi trobo, de moment, línies que formin romboides. Al post he oblidat afegir que arran de pedra hi vaig trobar llims submergits, de color blavís, que feien pudor com de podrit, la qual cosa indica que podria ser antiga matèria orgànica en descomposició; un fang gris fosc diferent a la sorra que l'envoltava.

Angie, no és la Costa Brava, és un racó de la província de Cadis que si vols et dic en privat per no massificar el lloc amb els milions i milions de visitants del meu blog que segur que hi anirien ;-)

Francesca said...

Mai he estat bona per esbrinar enigmes d'aquests tipus però m'atreuen molt. No sé, i si hagués hagut unes malles de ferro o altra material que haguessin acabat incidint sobre la roca? No sé si acab de dir un gran doi...Interessants troballes!

Anonymous said...

Quan tingui pensat anar a Cadis ja t'ho faré saber i me'n passes la localització, :). Ara per ara, sóc pel territori català i em va d'allò més bé les teves suggerències i apunts que has anat escrivint.

Fins la propera!

angie