Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Friday, August 2, 2013

Les idees que volen pertot caçades en una llibreta.


Al llarg del curs, he anat emplenant dues llibretes petites, que sempre duc a la butxaca, amb frases o idees que em venien al cap; algunes les he penjat al facebook, d'altres són inèdites; poso aquí totes les frases de la primera de les llibretes perquè no es perdin:


Oblida't d'agradar; agrada't.


*L'absolut i l'essencial reposen a la sala d'urgències de qualsevol hospital com en un sagrari.*-No siguis hippy -li diu el capellà al jove de les rastes -... que els hippies es drogaven...

-No siguis de l'església -li respon el hippy -, perquè l'església va imposar la inquisició durant molts anys.*-El castiguem perquè no estima ningú -diu el jutge, mirant el condemnat.

-Fan malament -respon el metge de l'amor -. Si volen que estimi, estimin-lo.*-No és un malalt, ha escollit lliurement matar aquella persona -diu el fiscal.

-Per això és un malalt -respon el metge -perquè ha decidit lliurement matar aquella persona.*Si fas servir la veritat per a guanyar diners, prestigi o fama... la veritat se t'escaparà.*La lògica dels humans pot ser molt acurada; però s'ha d'anar amb compte, i cal sotmetre-la sempre a una revisió, perquè no deixa de ser la lògica d'una espècie de monos més.*Si crides és perquè, en allò que dius, no hi veus prou dosi de veritat com per a fer-ho evident sense aixecar la veu.*Si tens por d'algú és perquè no l'has mirat bé, i no has vist que és com tu.*El covard profereix dins del cotxe els insults que fora del cotxe no gosa proferir.*Pots tenir les opinions que vulguis sobre la vida, sobre la moral, sobre l'existència... Però pensa que moltes vegades les opinions íntimes que abraces són la causa fonamental de la teva felicitat o de la teva depressió.*Mirat fredament, i des de fora, és tan miraculós que déu existeixi com que existim nosaltres o qualsevol altra cosa.*Tot, en la vida, té caràcter de regal; començant ja pel néixer, que no vam treballar-nos. Tot ens arriba sense merèixer-ho, perquè ni que ens ho guanyem, és un regal la possibilitat que tenim de guanyar-nos-ho.


*

No comments: