Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Tuesday, September 7, 2010

Vida intel·ligent no humana a la Terra.


Qui, mirant aquests ulls, no veu una persona?
Expressivitat. Tendresa. Afecte. Saviesa ancestral. Serenor.
No entenem el codi dels sons que emeten i per això estem convençuts que no són altra cosa que sorolls instintius sense significació. Fem servir una vegada i una altra la paraula "instints" per a allunyar-nos mentalment dels altres animals; sense adonar-nos que som, igual com ells, titelles dels instints, i que el nostre pensament està (en un percentatge força considerable) provocat per l'acció dels instints al cervell.
Busquem amb ésperança vida intel·ligent enllà de les estrelles, i no ens adonem que la vida intel·ligent no humana existeix ben a prop nostre, i que l'estem extingint.
.
.

4 comments:

Empar said...

Ostres! M’ha passat moltes vegades que mirant els ulls dels animals, qual els miro als ulls, sé que senten igual que nosaltres, que essencialment els seus sentiments no són tan diferents, uf, és això que dius tu.
Han anat bé les vacances, Jeremias? Imagino que sí, i me n’alegro.

Alberich said...

Tenim aquella idea antropocèntrica de que som els reis de l’univers i, potser, la única cosa que ens diferència és la pinça entre el dit gros i el índex, que ens ha permès desenvolupar-nos tècnicament. Ja hi ha estudis que permeten pensar que el món de les emocions no és exclusiu dels homínids.
Salut.

Clidice said...

El mal no és que els estiguem extingint a ells, sinó que estem fent malbé el món tal i com el necessitem per sobreviure. Tot i que, les generacions futures, si és que existeixen, potser no ho veuran així. Tot allò que per a nosaltres és negre els pot semblar naïf als habitants del futur.

Silvia said...

I tant! I tant! Igual penso i sento, l'has clavat en cada paraula.Que no els entenem a ells quan pensen i parlen no vol dir que no parlin ni pensin. Instint! La pedra de toc de tots els darrers segles! Bonissim article. Penso que el teu bloc és genial. Sempre hi trobo articles, pensaments, informacions que m'interessen. Una abraçada

Silvia-allan